укр

eng

Падіння врожаю в ЄС відкриває можливості заробітку для виробників картоплі Польщі - експерт

Згідно перших підсумків сезону 2018, цьогорічний врожай картоплі у Польщі складе майже 7 млн. тонн та стане майже на 20% меншим у порівнянні із результатами минулого року. Про це розповів порталу sadyogrody.pl Войцех Новацький, науковець Інституту селекції Польщі.

Згідно офіційних даних, у цьому сезоні площі під картоплею в Польщі дещо зменшилися і, станом на сьогоднішній день, складають трохи більше 300 тис. га. Проте, за словами пана Новацького, це не єдина причина, що зумовила зниження врожаю.

Через посуху, врожай картоплі цього року зменшиться не тільки в Польщі, але і у ЄС, загалом, і це є та можливість, якою польські експортери повинні неодмінно скористатися. Що стосується внутрішнього ринку, то, я вважаю, що в цьому сезоні фермери мають усі передумови для того, щоб продавати свій урожай за вигідною ціною. Станом на сьогодні ціна на картоплю в країні знаходиться в задовільному діапазоні 0,5-1 zl/кг (0,12-0,23 EUR/кг), в залежності від якості та регіону”, - розповів фахівець.

За даними “Інфо-Шувар”, станом на другу половину вересня 2018 року, на гуртовому ринку “Броніше” у Варшаві середня ціна на картоплю зросла вже майже на 80%, у порівнянні із минулим роком і становить 0,16 EUR/кг.

Для порівняння, у сусідній Україні, станом на 19 вересня 2018 року, на гуртових майданчиках картопля пропонується в діапазоні 2,5-3,5 грн/кг (0,08-0,11 EUR/кг), тобто більш, ніж наполовину дешевше.

Бути в курсі цінових змін на ринку плодоовочевої продукції України, Польщі та Іспанії дуже зручно, перейшовши у розділ “Аналітика” на цьому порталі.

sadyogrody.pl

новини

Польща

картопля

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити