укр

eng

Зростання ціни на «борщовий набір» в Україні – це наслідок сукупності факторів

Ситуація на ринку «борщового набору» цього сезону кардинально відрізняється від ситуації в минулому році. Майже всі овочеві складові українського борщу в перший тиждень жовтня в цьому сезоні подорожчали, тоді, як рік тому, ціни на всі види продукції знижувались. Фахівці ринку вважають, що зростання ціни цього сезону - це наслідок сукупності факторів.

«Частіше за все, у вересні та жовтні «борщовий набір» в Україні дешевшає. Відбувається це завдяки сезонному збільшенню пропозиції , в цей період вона, зазвичай, найбільша, бо триває збирання врожаю в комерційному секторі та в господарствах населення. Частина цього обсягу закладається на зберігання, а надлишок потрапляє на ринок. Цієї осені ми бачимо не тільки вищі ціни, а й постійне їх зростання, відбувається це не тільки через менший врожай. І фермерів, і перекупників дуже надихнули високі ціни в кінці минулого сезону, тому, фермери не поспішають продавати зібраний врожай, тоді як активність перекупників постійно зростає. Але треба пам’ятати, що перегрітий ринок - це досить небезпечне явище. Стриманий в сховищах обсяг українських овочів обов’язково з’явиться на ринку, а до цього моменту можуть заробляти імпортери. В цьому сезоні ми вже почали імпортувати моркву та цибулю»,- коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

За даними «Інфо-Шувар», на початок другого тижня жовтня ціни на «борщовий набір» в 1,5-2 рази вищі, ніж рік тому, тільки від початку вересня вони зросли на 10-15%. Про те, яким чином може формуватись пропозиція і , відповідно, ціни продукції в другій половині сезону, фахівці ринку будуть обговорювати на конференції «Майбутнє ринку «борщового набору» в Україні», яка відбудеться 20 жовтня 2018 року у Львові, на території найбільшого гуртового ринку Західного регіону ОРСП «Шувар». Реєстрація на подію відкрита за посиланням https://goo.gl/iERwzq, кількість учасників обмежена!

info.shuvar.com

Україна

новини

борщовий набір

ціни

морква

буряк

капуста

цибуля

картопля

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити