укр

eng

Україна має всі можливості, щоб стати світовим лідером з виробництва свинини

Україна має всі можливості, щоб стати світовим лідером з виробництва свинини. Про це заявив експерт з Канади Саймон Грей, передає УНН з посиланням на асоціацію "Свинарі України".

Серед передумов для розвитку українського свинарства експерт назвав дешеву кормову сировину, населення, готове працювати в галузі, а також достатню кількість територій для будівництва нових свинокомплексів.

"Перед сучасним свинарством стоїть завдання нагодувати населення планети, яке росте, а також заповнити" пробіли " у виробництві, викликані вимогами до добробуту тварин і жорсткими екологічними нормами (ЄС).  В Україні, як державі, яка знаходиться в "зерновому поясі" Європи є для всі можливості для потужного виробництва. Як швидко це станеться - залежить від політичної та економічної стабільності в країні ", - сказав Грей.

Втім, сьогодні свинарство України та світу має 5 ключових викликів, з якими має боротися. Першим серед них експерт назвав африканську чуму свиней.

"Активне поширення хвороби вносить сум'яття і невпевненість в роботу операторів галузі свинарства. До всього, поки не існує дієвої вакцини проти АЧС ", - пояснив Грей.

Другим викликом є ??нестача кваліфікованих кадрів, зазначив експерт.

"Часто, різниця між середнім і найкращим господарством - значна, в тому числі через  працівників. Отже, є необхідність покращувати кваліфікацію персоналу, адже від цього залежить успіх виробництва ", - вважає Грей.

Третій виклик - відсутність висококласної генетики.

"Багато ферм намагаються вирішувати генетичні питання своїми силами - запускають внутрішні програми тощо. І всі вони значно менш ефективні ніж закупівля високоякісної генетики ", - сказав Грей.

Четвертим і п'ятим викликом є ??лобіювання добробуту поголів'я і так звані м'ясні якості свинини, зазначив експерт.

"Регіони / країни, встановили жорсткі правила благополуччя сільськогосподарських тварин, як правило, мають високу вартість виробництва такої продукції, але недостатньо споживачів, які готові платити більше за цей вид м'яса. Встановлення більш жорстких правил добробуту "вилилося" в зниження виробництва свинини майже на 50% ", - пояснив він.

"Завоювати ринок з продуктом, якість якого« не дуже »- досить складно", - підсумував експерт

ukragroconsult.com

Україна

новини

свинина

виробництво

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити