укр

eng

Технології, що руйнують стереотипии. Як заробляти на вирощуванні ріпчастої цибулі в Західному регіоні України

В плодоовочевому бізнесі, як і в будь-якій сфері життя, існуює безліч закоренілих стереотипів. Деякі з них постійно підтвержуються часом, а деякі, завдяки кліматичним змінам та змінам правил гри на ринку вже давно втратили свою актуальність. Наприклад, більшість українських компаній все ще вважають, що виробнича зона для ріпчастої цибулі обмежується тільки південними та декількома центральними областями України. В інших регіонах начебто не можливо отримати задовільну врожайність через кліматичні особливості. Втім, фахівці галузі впевнені, що заробляти на вирощуванні ріпчастої цибулі на Заході країни цілком реально. Більш того, виробництво чищеної цибулі на Заході країни має безліч переваг перед аналогічним проектом на Півдні, завдяки географічній близкості до одного з головних ринків збуту цибулі- країн ЄС!

«В Західному регіоні можна вирощувати цибулю із врожайністтю на рівні 80 т/га. Це середній показник для Півдня країни і він є цілком задовільним для проектів в Західному регіоні, які передбачають виробництво чищеної цибулі під замовлення компаній з країн ЄС. Головна перевага – економія на логістиці. Приміром, в структурі собівартості чищеної цибулі, яка постачається з південних регіонів, логістичні витрати іноді складають понад 30%!», - розповідає Віктор Свідерський, менеджер з регіонального розвитку компанії «Хазера».

Пан Свідерський ствержує, що питання вирощування цибулі в Західній Україні полягає суто в технологічній площині.

"Західний регіон України є специфічним за кількістю опадів, температурними режимами та довжиною світлового дня. Проект з вирощування цибулі в цьому регіоні передбачає використання спеціальних технологій з використанням гибридів т.з. «довгого світлового дня». Така технологія не є чимось новим, вона давно і з успіхом впроваджена польськими та голандскими фермерами", -наголошує фахівець

Про специфіку вирощування ріпчастої цибулі в промислових масштабах на Заході країни фахівець розповість під час конференції «Майбутнє ринку «борщового набору» в Україні», яка відбудеться вже цієї суботи, 20 жовтня, на території ОРСП “Шувар”, найбільшого оптового ринку Західного регіону.

Зареєструватись на подію можна за посиланням https://goo.gl/iERwzq

info.shuvar.com

України

новини

цибуля

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити