укр

eng

Втриматись від спокуси. Чим ризикують бізнесмени на ринку «борщового набору» в сезоні високих цін

Ціни на цибулю на внутрішнього ринку «переросли» всі можливі прогнози вже у жовтні , а стриманість українських фермерів та ажіотаж перекупників відкрили сезон імпорту несподівано рано. В такій ситуації, про експорт в Україні говорять лише системні компанії, які працюють на ринку не один рік і чудово розуміють, що жити одним сезоном дуже небезпечно.Така недалекоглядність ставить під загрозу існування бізнесу.

«Український ринок овочів дуже специфічний, тут треба навчитись заробляти гроші. Зі свого багаторічного досвіду роботи в овочевому бізнесі можу точно сказати, що навіть дуже великий заробіток в одному сезоні – це, як то кажуть, «ні про що», і, навіть, небезпечно. Якщо ви не працюєте системно, вже наступний сезон може зробити вас банкрутом. Чудовим прикладом є вітчизняний ринок цибулі - з 9 років лише 3 сезони можна вважати прибутковими, а 4 сезони принесли збитки тим, хто намагався заробити на зберіганні», - розповідає Дмитро Череватов, комерційний директор ТОВ "Грін Тім".

На думку пана Череватова, спокуса зірвати «куш» - це екзамен на професійність та надійність. Саме ці риси роблять компанії в будь-якому бізнесі привабливим для потенційних та існуючих партнерів.

«Системний експорт - це коли ти формуєш споживчий попит шляхом постійної присутності на ринку з продукцією однорідної якості. Особливо важливо втриматись від спокуси зруйнувати систему в таких сезонах, як цей. Якщо в попередніх сезонах вам випала велика вдача напрацювати стосунки з великими іноземними покупцями, ви мусите виконувати свої обіцянки і по обсягах, і по якості товару, навіть, якщо поряд буде стояти черга з бажаючих купити вашу цибулю набагато дорожче. Вже за рік цієї черги може не бути, але найгірше - це коли напрацьовані зв’язки зникають назавжди», – каже фахівець.

Про те, на яких принципах будується системний бізнес в овочевому ринку України пан Череватов розповість вже за кілька днів, 20 жовтня на конференції “Майбутнє ринку “борщового набору” в Україні”, яка відбудеться у місті Львові на території ОРСП “Шувар”, найбільшого гуртового ринку Західної України.

Реєстрація до участі в конференції відкрита за посиланням https://goo.gl/iERwzq

info.shuvar.com


Україна

новини

овочі

цибуля

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити