укр

eng

Перші партії цибулі із Південної Африки можуть з’явитися в ЄС вже в лютому наступного року - експерт

"Ситуація, що склалася в поточному сезоні на ринку цибулі в ЄС є насправді унікальною! Дефіцит якісної продукції, через суттєве зниження врожаю, зумовив активні потоки імпорту до ЄС із абсолютно різних регіонів світу. Більше того, я можу стверджувати, що вже із середини лютого на ринку можуть з’явитися перші партії цибулі із Південної Африки”, - такою думкою поділився із журналістами порталу freshplaza.com Ян ван дер Ланс, представник компанії-імпортера із Нідерландів.

Нагадаємо, Нідерланди — є найбільшим виробником та експортером цибулі в ЄС. Згідно останніх даних, оприлюднених Центральним бюро статистики, цьогорічний врожай ріпчастої цибулі в цій країні зменшиться на цілих 44%, порівняно із показником минулого року. Суттєве зменшення пропозиції на ринку зумовить ще більш активне зростання попиту на імпорт вже навесні наступного року — стверджують експерти.

В даний час, в основному, наша компанія реалізовує голландську та французьку цибулю. Ми, також, продовжуємо продавати продукцію із Великобританії, але ціна на неї є доволі високою. Я очікую, що наступні кілька місяців, безумовно, будуть напруженими. Слід пам’ятати, при пошуках альтернативи не всі варіанти можуть бути підходящими.

Ви можете, скажімо, імпортувати цибулю із України, але якщо ваші клієнти хочуть працювати з сертифікованою продукцією GlobalGAP, продавати українську цибулю вам вже не вдасться.

Ще один приклад — Нова Зеландія, яка є постійним партнером багатьох європейських імпортерів цибулі вже впродовж тривалого часу. Принцип роботи із цією країною в останні роки полягав у тому, щоб закупити якомога більший обсяг та вийти із ним на ринок якомога пізніше. Зараз інтерес імпортерів до цього регіону активно посилюється і я впевнений що набуте партнерство знадобиться нам і в наступні сезони, адже передбачити розвиток подій практично неможливо”, - розповідає пан ван дер Ланс.

За даними “Інфо-Шувар”, станом на 6 листопада 2018 року, ціна на ріпчасту цибулю в Україні була зафіксована в діапазоні 7-12 грн/кг (0,22-0,37 EUR/кг) , тобто, більш, ніж в 1,5 рази дорожче, порівняно із початком листопада 2017 року. Пропозиція імпортної цибулі із Азербайджану та Казахстану на вітчизняному ринку пропонується в межах 10,5-15 грн/кг (0,33-0,47 EUR/кг) .

Як вже повідомлялося раніше, у сусідній Польщі, ціна на ріпчасту цибулю зросла за рік вже майже вдвічі та досягнула рекордного за останні 14 років показника 0,3-0,46 EUR/кг.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на всі види сільськогосподарської продукції  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

А, також, підписуйтесь на телеграм  канал t.me/InfoShuvar та отримуйте першими найцікавіші новини плодоовочевого ринку України та Європи.

freshplaza.com


Україна

Польща

ЄС

новини

ціни

цибуля

імпорт

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити