укр

eng

Україна має всі шанси стати одним з лідерів виробництва молока

Експерти Міжнародної фінансової корпорації (ІFC) вбачають великі можливості українського молочного ринку. За прогнозами експертів, до 2030 року попит на молочну продукцію в світі зросте на 25%. Сучасні топові експортери, такі як Нова Зеландія, Австралія, Європа та США не зможуть покрити повністю, тому Україна має хороший значний потенціал для задоволення такого зростаючого попиту. Повідомляють в «Асоціації виробників молока».

«Фахівці вказали на ряд факторів, які потрібно удосконалити, аби Україна могла стати потужним гравцем на світовому ринку. Асоціація виробників молока (АВМ) вже кілька років активно працює над більшістю з них, а саме над збільшенням продуктивності корів, створенням кооперативів та контролем безпечності і якості молочних продуктів», – зазначила  віце-президент АВМ Ганна Лавренюк.

Наразі Україна займає 18 місце у світі за виробництвом молока. Ціна українського молока на 16% нижча світової, що підвищує нашу конкурентоспроможність у порівнянні з іншими країнами.

«Крім того, обов’язковим пунктом на шляху розвитку України, як потужної молочної країни є рух в напрямку відкриття нових країн для експорту. На сьогодні, географія Українського експорту більше націлена на країни пострадянського простору, а такі найбільші імпортери як Гонконг, Китай, Алжир, Венесуела, ОАЕ нами практично не досліджено» – поділилась аналітик АВМ Яна Музиченко.

agronews.ua

Україна

новини

молочка

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити