укр

eng

Врожай картоплі в основних країнах-виробниках ЄС зменшиться на 20% - прогноз

Згідно, останніх даних, оприлюднених експертами Асоціації виробників картоплі Північно-Західної Європи (NEPG), цьогорічний врожай картоплі в основних країнах-виробниках ЄС (Нідерланди, Бельгія, Німеччина та Франція) зменшиться на 20%, порівняно із показником 2017 року.

Загальний обсяг врожаю для континентальної Європи, за словами фахівців, навіть не наблизиться до рівня 20 млн. тонн.

Слід зазначити, що ці прогнози не враховують показників Великобританії, оскільки збір врожаю там ще триває. Ближче до кінця року, фахівці NEPG оприлюднять оновлені та остаточні дані.

Як стверджують експерти, падіння обсягів загального врожаю зумовлено суттєвим зниженням врожайності на плантаціях. Так, за попередніми результатами сезону, врожайність картоплі з гектара в Бельгії цього року зменшилась на третину.

Більше того, цей показник є більш, ніж на 20% нижчим, порівняно із середнім рівнем врожайності картоплі в Бельгії за останніх 5 років.

У інших країнах-найбільших виробниках врожайність картоплі теж знизилася в 2018 році, в середньому, на 14-20%.

За словами експертів, проблеми цього року виникли не тільки із обсягами, але, також, і з якістю картоплі. Виробники повідомляють про погіршення якості картоплі, як преміальних сортів, так і тих що вирощуються для переробної галузі. Проблеми із якістю створюють серйозні труднощі та додаткові витрати фермерам, перекупникам та переробникам.

Експерти NEPG стверджують, що наступний сезон в ЄС може бути надзвичайно непередбачуваним. Перш за все, це стосується появи на ринку нових сортів та зростання цін на ранні сорти картоплі для переробки.

Слідкувати за щоденним оновленням ціни на картоплю в Україні та Польщі можна за посиланням info.shuvar.com/analytics/124/Potato/priceDetails

Підписуйтесь на наш канал новин в месенджері Telegram

freshplaza.com

 

Україна

новини

ЄС

картопля

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити