укр

eng

Ціни на коренеплоди до кінця сезону не зростатимуть - експерт

Наявних обсягів моркви та буряка в українських сховищах вистачить для того, щоб задовольнити внутрішній попит, тому, ціни на цю продукцію, скоріше за все, не зростатимуть.  Цілком можливо, що  ціни в квітні 2019 року будуть навіть нижчі, ніж в квітні 2018 року.

Про це повідомив Олександр Хорев, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти», під час виступу на конференції «Овочі та фрукти України - 2018. Вектор на експорт».

«Цього року відбулось скорочення виробничих площ по більшості позицій «борщового набору». Винятком є морква, рекордно високі ціни в кінці минулого сезону спровокували збільшення виробничих площ і, навіть, зменшення врожайності не змогло нівелювати цей фактор. Сьогодні господарства тримають на зберігання достатньо великі обсяги якісної моркви та буряку, цього, на мою думку, цілком достатньо  для того, щоб до кінця сезону ціни на ці види продукції суттєво не зміняться. На зовнішній попит на цих позиціях розраховувати теж не варто»,- зауважив експерт у своєму виступі.

На думку пана Хорева в квітні 2019 року виробники продаватимуть моркву по 6 грн/кг (0,19 EUR/кг) ,  а буряк буде коштувати не дорожче 6,5 грн/кг (0,2 EUR/кг).

Нагадаємо, за даними «Інфо-Шувар», сьогодні на ринку моркви дійсно спостерігається тенденція до зниження ціни. На гуртових ринках морква пропонується по 7,5-9 грн/кг (0,23-0,28 EUR/кг). Ціни на буряк продовжують зростати, на початок грудня його вартість на гуртових майданчиках країни вже досягла 8-9 грн/кг  (0,25-0,28 EUR/кг).

Нагадуємо, спостерігати  розвитком подій на ринку овочів «борщового набору» всі бажаючі можуть самостійно . Інформація щоденно оновлюється і у зручному графічному вигляді надається в рубриці «Аналітика» порталу «Інфо-Шувар». 
За бажанням, ціни можна порівняти за будь-який період на будь-якому ринку України і на ринку «Броніше» в Польщі. Інформація надається в гривні та євро.


Слідкуйте за найсвіжішими новинами плодоовочевого ринку в каналі  t.me/InfoShuvar

Україна

новини

ціни

буряк

морква

овочі

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити