укр

eng

Найнижчі ціни на яблуко українські фермери побачать в квітні 2019 року

В квітні 2019 року українське яблуко буде коштувати  дешевше, ніж у вересні 2018 року, коли тривало  його збирання. Таке припущення зробив Андрій Ярмак економіст інвестиційного департаменту ФАО під час свого виступу на конференції «Овочі та фрукти України - 2018. Вектор на експорт».

"Я не бачу жодної перспективи зростання ціни на яблуко протягом поточного сезону. Більш того, в квітні наступного року вартість яблука може навіть знизитись по відношенню до вересня, коли фермери збирали врожай. Таке припущення я роблю, аналізуючи ситуацію не тільки в нас, а   і в інших країнах. Розвантажити внутрішній ринок експорту нам також не вдасться, у великому обсязі яблука, яке зібрала в цьому сезоні Україна, експортного яблука обмаль. В минулому сезоні нам вдалось наростити продажі назовні тільки за рахунок дефіциту в інших країнах, цього року яблука вистачає всюди»,- каже пан Ярмак.

За даними «Інфо-Шувар», у вересні 2018 року більшість популярних сортів яблука продавалось на гуртових майданчиках країни по 5-9 грн/кг  (0,16-0,28 EUR/кг). Станом на початок грудня,  цей діапазон знизився до 3-7 грн/кг (0,09-0,22 EUR/кг).

Запрошуємо всіх бажаючих спостерігати за подальшим розвитком подій на ринку яблука та інших фруктів. Інформація щоденно оновлюється і у зручному графічному вигляді надається в рубриці «Аналітика» порталу «Інфо-Шувар». 
За бажанням, ціни можна порівняти в зручній валюті за будь-який період на будь-якому ринку України і на ринку «Броніше» в Польщі. Інформація надається в гривні та євро.


Слідкуйте за найсвіжішими новинами плодоовочевого ринку в каналі  t.me/InfoShuvar

info.shuvar.com

Україна

новини

яблуко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити