укр

eng

В Україні очікується подорожчання м'яса

До кінця поточного року м'ясо і молоко в Україні подорожчають ще на 1-2%. Про це повідомив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН.

"До кінця року ми очікуємо зростання цін на молочну групу на 1-2%. М'ясо теж зросте на рівні цих відсотків", - зазначив експерт.

За його словами, зростання цін на молочні продукти в Україні обумовлене виключно сезонними причинами – переходом великої рогатої худоби з пасовищ у закриті приміщення й падіння надоїв.

При цьому економіст додав, що й по м'ясу наразі зберігаються тенденції росту цін, зумовлені скороченням поголів’я худоби, а також через збитки, пов’язані з африканською чумою свиней.

Водночас, як наголосив економіст, прогнозований ріст цін на м'ясо-молочну групу продуктів не стосується можливого більш суттєвого подорожчання харчів під час ажіотажного попиту за кілька днів до Нового року.

Нагадаємо, протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком. В цілому за підсумками року подорожчання хлібу складе приблизно 18-19%.

На думку експертів, не слід купувати м'ясо в останні дні перед Новим роком і Різдвом, а запастись продуктами за кілька днів – тиждень до свят.

М'ясо

Україна

новини

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити