укр

eng

Споживання м’яса в Україні зросло

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, споживання м’яса й м’ясопродуктів в Україні в першому півріччі 2018 року склало 4,9 кг у середньому за місяць на одну особу. Це на 2% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року, коли споживання було зафіксовано на рівні 4,8 кг. Така інформація була наведена в новій доповіді «Витрати і ресурси домогосподарств України у I півріччі 2018 року», опублікованої на сайті Держстату.

М’ясо й м’ясопродукти виявилися однією з небагатьох категорій продуктів харчування, по яких відбулося зростання споживання. Так, українці стали більше їсти риби й рибопродуктів (на 8%), а також фруктів, ягід, горіхів (на 3%). По інших категоріях споживання або не змінилося, або впало.

В цілому українці стали витрачати на продукти харчування на 19% більше грошей ніж рік тому – 3940 грн. проти 3300 грн. на одне домогосподарство за місяць. Загальні витрати при цьому зросли менше – на 18%. Частка витрат на продукти харчування збільшилася, таким чином, з 50,7% до 51,6%.

Держстат України проводить такі вибіркові обстеження на постійній основі і у відповідності до міжнародних стандартів. У 2017 році вибірка склала 12,2 тисяч домогосподарств всіх типів по всіх регіонах країни крім тимчасово окупованих, а реально надавали дані 8 тис. домогосподарств.

Необхідно, однак, зазначити, що дані по споживанню м’яса і м’ясних продуктів, отримані в результаті таких досліджень, тобто опитувань, зазвичай відрізняються від реального споживання м’яса. Респонденти вказують в графі м’ясо все, що вони купували й вважали таким, хоча продукти могли мати не 100% м’яса у своєму складі. Так, по балансовим розрахункам аналітиків Meat-Inform, споживання м’яса в 2017 році склало 4,3 кг в місяць на одну особу – на 9% менше даних отриманих у результаті обстеження. При цьому розрахунки не показали зростання споживання по результатах першого півріччя 2018 року на відміну від опитування. Це може свідчити, на думку аналітиків, про збільшення нем’ясних компонентів у м’ясних продуктах в цьому році.

Meat-Inform

Україна

новини

споживання

м'ясо

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити