укр

eng

Майбутнє європейського ринку: як зміниться споживання свинини

Єврокомісія опублікувала прогноз розвитку сільськогосподарських ринків до 2030 року. Зокрема було пораховано середньорічне споживання свинини на кожного європейця. Як же зміняться уподобання жителів Європи за 12 років?

Споживання свинини в ЄС зменшиться з 32,5 кг на душу населення в 2018 році до 31,7 кг у 2030 році. Незважаючи на це, об’єм виробництва суттєво не зміниться, оскільки зниження внутрішнього споживання буде компенсуватися збільшенням експорту. Це стане можливим тому, що світовий попит на свинину до 2030 зростатиме на 0,7% на рік.

Очікується, що загальна продуктивність галузі зростатиме, оскільки рівень народжуваності тварин та конверсія кормів будуть покращуватися завдяки розвитку селекції та виробничих систем. Наприкінці прогнозного періоду, в умовах скорочення внутрішнього попиту, очікується, що виробництво свинини в ЄС дещо зменшиться (-0,2%).

Якщо після 2019 року імпорт європейської свинини в Росію поновиться, в Китаї буде продовжувати поширюватися африканська чума свиней, а в Європі спалахи АЧС порідшають, то можливий альтернативний варіант розвитку подій – обсяги виробництва м’яса в країнах ЄС дещо зростуть.

Meat-Inform

Україна

новини

ЄС

свинина

споживання

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити