укр

eng

Жимолость внесено до офіційного списку продуктів харчування в ЄС

Розпорядженням Європейської Комісії, яке було опубліковано 17 грудня 2018 року, жимолость внесено до офіційного переліку продуктів харчування в ЄС. Про це повідомляє польський портал sadyogrody.pl.

Це довгоочікувана подія для виробників жимолості в Польщі, оскільки сезон 2018 був для них нелегким. Через проблеми зі збутом, багато фермерів зменшили площі своїх плантацій або ж викорчовувати їх.
"Якщо розглядати сезон 2018, то можна сказати, що його практично не було. Звісно, врожай ми мали, але через відсутність офіційної реєстрації в ЄС, продавати свіжу ягоду було вкрай важко. В кінці кінців, деякі фермери навіть залишали врожай напризволяще на плантаціях”, - розповідає Анна Литвин, один із польських виробників жимолості.

Як повідомила пані Литвин, у зв’язку із тим, що свіжу ягоду було проблематично реалізувати, великі виробники, які мали засоби та знали технологію, почали її заморожувати, сподіваючись, таким чином, хоч якось вирішити проблему. Проте, точно визначити, обсяги такої ягоди із задовільною якістю, які зараз можуть бути доступними на ринку, буде важко.

"Відсутність стабільного ринку жимолості — це дуже велика проблема. На мою думку, якщо вартість ягоди буде на рівні, прийнятному для переробних підприємств, виробництво в країні буде розвиватися. Для прикладу, зараз жимолость стала цікавою в таких країнах, як Японія та Канада, які закуповують ягоди високої якості для переробки.

Підбиваючи підсумок, можу сказати, що жимолость - це корисний та здоровий продукт із чималим потенціалом. Потрібен час і терпіння, щоб ця ягода змогла стати популярною серед споживачів та отримати належне місце на зовнішньому ринку. Отримання офіційного статусу в ЄС — це однозначно крок вперед та початок нового етапу у цьому секторі виробництва”, - зазначає виробник.

Можливість відстежувати динаміку цін на плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та Іспанії доступна усім зареєстрованим користувачам на цьому порталі у розділі "Аналітика"

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі t.me/InfoShuvar

sadyogrody.pl

 

Польща

новини

жимолость

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити