укр

eng

Після Нового року ціни на капусту в Україні почали зростати ще щвидше

Капуста, після новорічних свят, стала лідером за темпами подорожчання серед інших овочів «борщового набору» в Україні.

За перші два робочих дні Нового року, на гуртових ринках країни ціни на капусту зросли одразу на 15% до 8-13 грн/кг (0,25-0,41 EUR/кг), тобто, фактично встановили черговий рекорд.

«Зростання зараз відбувається як в мінімальному, так і в максимальному діапазоні ціни, що свідчить про загальне скорочення пропозиції на ринку. Ситуація пов’язана не тільки з підвищеним попитом на свята, загальна пропозиція якісної капусти в Україні цього року є меншою. Наші фермери це розуміють і не поспішають продавати обсяги, які знаходяться на зберіганні. Виробники сподіваються на те, що ситуація буде розвиватись за сценарієм минулого сезону, коли з листопада по квітень ціни на капусту зросли в 2,5 рази. Про системний імпорт, поки що,  говорити зарано, в сусідніх країнах ціни на капусту теж достатньо високі. За таких обставин зростання ціни в Україні є цілком логічним», - коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник інформаційно-аналітичного центру «Інфо-Шувар».

За даними «Інфо-Шувар», на початку січня 2019 року, ціни на капусту в Україні вперше від початку сезону переросли ціни на польську капусту.  В сусідній Польщі, звідки ми досить часто починаємо завозити капусту, коли не вистачає власного обсягу, капуста сьогодні коштує 0,25-0,28 EUR/кг. Протягом грудня ціни на капусту в Польщі майже не змінювались, втім, оператори польського ринку не виключать поновлення тенденції до зростання в другій половині сезону, через загальне скорочення виробництва в країнах ЄС.

Згідно офіційних даних ЦСУ Польщі, у 2018 році загальний врожай білоголової капусти у цій країні знизився на 10%.

Відслідковувати подальше зростання ціни на капусту в Україні та Польщі можна в рубриці «Аналітика» порталу «Інфо-Шувар».

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

капуста

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити