укр

eng

Українська картопля від початку зими подорожчала в 2 рази

Станом на початок січня 2018 року, вартість «другого хліба» в Україні досягнула рекордних показників. За даними інформаційно-аналітичного центру «Інфо-Шувар», сьогодні на гуртових ринках країни картоплю можна купити по 5,5-6,5 грн/кг (0,18-0,21 EUR/кг), це майже в 2 рази дорожче, ніж рік тому.

Востаннє рекордні ціни на картоплю в Україні були зафіксовані у січні 2014 року, тоді на гуртових ринках картоплю можна було купити по 4,5-5,5 грн/кг (0,4-0,5 EUR/кг).

Особливістю цього сезону стало стрімке зростання ціни на картоплю в середині листопада, до цього моменту, картопля була навіть дешевшою, ніж рік тому. Протягом листопада та грудня вартість картоплі підскочила більш ніж в 2 рази, при цьому, на початку грудня ціни лише прискорили зростання. Втім, українська картопля все ще мінімум в 1,5 рази дешевша, ніж в країнах ЄС, такий розрив цінах є нетиповим і обумовлений насамперед суттєвим зростанням ціни на картоплю Європі.

Так, сьогодні на ринку Польщі картопля пропонується по 0,25-0,30 EUR/кг і це майже в 3 рази дорожче, ніж рік тому. Таке суттєве зростання цін пов’язано із падінням виробництва картоплі та інших овочів в ЄС в умовах аномальної спеки минулого літа.

Відслідковувати подальші зміни цін на картоплю та іншу плодоовочеву продукцію в Україні та Польщі можна в рубриці «Аналітика» порталу «Інфо-Шувар».

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

картопля

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити