укр

eng

Ціни на картоплю в Україні прискорили зростання

Темпи зростання цін на ринку картоплі в Україні помітно прискорились. Від початку робочого тижня картопля на гуртових ринках подорожчала на 10%, її вартість сьогодні становить 6.5-7.0 грн/кг (0,19-0,22 EUR/кг).

Фахівці аналітичного центру «Інфо-Шувар» наголошують на тому, що сьогодні мова йде про другу хвилю зростання ціни на картоплю протягом січня. Перед цим, суттєве подорожчання було зафіксоване одразу після Різдвяних свят. Головне ж зростання ціни розпочалось ще на початку листопада. Фактично від кінця осені до середини зими ціни на українську картоплю зросли більш ніж в 2 рази.

Рік тому картопля коштувала в 1,5-2 рази дешевше, ніж зараз і взагалі поточні ціни можна сміливо назвати рекордно високими, принаймні за останні 10 років. Втім, картопля все ще залишається найдешевшою позицією в українському овочевому «борщовому наборі».

Аналогічна ситуація сьогодні спостерігається і в сусідній Польщі, звідки Україна досить часто імпортує картоплю та інші складові «борщового набору», коли внутрішні ціни суттєво зростають. В цьому сезоні, попри суттєве подорожчання картоплі в Україні, про поставки з Польщі не йдеться. Польська картопля сьогодні навіть дорожча від української, таке трапляється досить рідко. Причиною ситуації, яка склалась на ринку є падіння виробництва картоплі в країнах Європи через аномальну посуху літом 2018 року.

Станом на другу половину січня, на найбільшому в Польщі гуртовому ринку «Броніше» картопля пропонується по 0.3-0.35 EUR/кг, тобто, на 30% дорожче ніж в Україні.

Відслідковувати подальші зміни цін на картоплю та іншу плодоовочеву продукцію в Україні та Польщі можна в рубриці «Аналітика»порталу «Інфо-Шувар».

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

картопля

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити