укр

eng

Контрабандна свинина не робить погоди на ринку України

У січні 2019 року надходження контрабандної свинини в Україну не перевищують 2-5% від ємності ринку. І цей обсяг постійно скорочується.

Про це повідомили в Асоціації свинарів України, посилаючись на опитування 13 представників м’ясопереробної галузі різного масштабу з різних регіонів.

Чутки про значні обсяги контрабандної свинини на вітчизняному ринку почали з’являтися разом із пожвавленням імпортної активності. Однак результати опитування переконують, що зростання контрабанди навряд чи можливий, виходячи з низки причин.

Так, більшість представників м’ясопереробної галузі працює або виключно з вітчизняною сировиною, або з сировиною, що завозиться офіційними імпортерами. Контрабандна продукція може бути предметом зацікавлення виключно для фізичних осіб і дрібних локальних виробників ковбасних виробів у прикордонних регіонах.

Обсяги надходження контрабандної свинини незначні та упродовж останніх років скорочувалися. За словами представників Всеукраїнської асоціації імпортерів м'яса та м’ясопродукції, найактивніша контрабандна активність фіксувалася у 2014 році.

Кампанію з протидії нелегальному ввезенню м’яса та м’ясопродуктів (у тому числі  свинини та свинячих субпродуктів) ініціювала Всеукраїнська асоціація імпортерів м'яса та м'ясопродукції. Крім власних моніторингів, вона тісно співпрацює з Державною фіскальною службою (ДФС) з метою боротьби з контрабандними поставками м’яса. Зокрема, у відповідь на звернення цієї організації до ДФС митні пункти Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької посилили заходи контролю за ввезенням м’яса та їстівних субпродуктів.

В Асоціації свинарів України вважають, що виключити явища контрабанди неможливо, але вони мають епізодичний характер. Частота таких епізодів знижується, а їхня поява не має критичного впливу на ринкову ситуацію.

На підтвердження цього вони наводять відсутність значних розбіжностей цін закупівлі свинини у прикордонних регіонах та на решті території України. Згідно зі щотижневими моніторингами цін на свиней забійних кондицій, ціни у прикордонних західних областях відповідали діапазону їхнього коливання в країні.

AgroTimes

Україна

новини

свинина

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити