укр

eng

Прогноз: Попит на свинину зросте

Виробництво продукції свинарства в Україні у 2019 році може зрости до 750 тис. т (+1%).

Такий прогноз зробили експерти Економічного дискусійного клубу, говориться у повідомленні Асоціації свинарів України (АСУ).

Експерти оцінюють минулорічний доробок галузі у 744 тис. т свинини та продукції свинарства. Це за розрахунками ЕДК на 1,1% більше ніж у 2017 р. На їх думку, у 2019-му варто очікувати деякого відновлення споживання м'яса свиней та м'ясопродуктів: плюс 1% до торішніх 744 тис. т. З іншого боку, такий підйом може спричинити активніший імпорт.

 «Те, наскільки активно надходитиме свинина з-за кордону, залежатиме від внутрішньої цінової ситуації та від співвідношення вітчизняних та світових котирувань. Так, наприклад, чим меншою буде різниця між європейськими цінами на свинину та цінами на живець в Україні, тим меншою буде зацікавленість у імпорті м'яса свиней. З іншого боку, надходження дешевої мороженої сировини — сала і субпродуктів — коливається не так сильно в останні роки та не так значно впливає на ситуацію на ринку свинини», — коментують аналітики АСУ.

Щоденне оновлення цін  на всі головні види м'яса на найбільших гуртових майданчиках України та  Польщі в рубриці  «Аналітика» на порталі «Інфо-Шувар»

 

agroportal.ua

м'ясо

свинина

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити