укр

eng

Цієї зими Україна експортувала яблука до 18 країн світу!

В грудні та січні 2019 року українські експортери відправляли яблука до 18 країн світу. Фахівці «Інфо-Шувар» наголошують на тому, що деякі з цих країн з’явились в переліку напрямків постачання вперше в історії Незалежності України. Вони впевнено забирають частину в традиційних зовнішніх ринків збуту українського яблука - Білорусі та Молдови.

«Дані офіційної статистики свідчать про те, що в цьому сезоні Україна значно збільшила обсяги експорту яблук в порівнянні з тим самим періодом попереднього маркетингового року. Але найбільшим досягненням є все ж таки географія поставок яблука. Традиційними ринками збуту, як і раніше, лишаються Молдова та Білорусь, але цього сезону Туреччина стала третім найбільшим покупцем українського яблука, за попередньою інформацією експортерів, частка цієї країни в структурі зимового експорту становила не менше 30%.

За Туреччиною одразу йдуть ОАЕ, які платили найвищу ціну за наші фрукти.

Цікавим є те, що цього сезону Україна відправляє яблуко навіть в країни ЄС, які зібрали власний рекордний врожай цих фруктів. Ми спромоглись продавати комерційні партії яблука до Польщі, яка є найбільшим виробником яблук в Європі і цього сезону потерпає від власного надвиробництва!»,- розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

За даними інформаційного центру «Інфо-Шувар», крім зазначених країн, українське яблуко купували Великобританія, Лівія, Саудівська Аравія, Ірак, Сінгапур, Малайзія та Шрі-Ланка.

Як повідомлялось раніше, за попередніми даними Держстату в січні Україна відвантажила на зовнішній ринок більше 8 тис. тонн яблука. В цілому, від початку сезону обсяг експорту склав більше 27 тис. тонн або на 30% більше, ніж в той самий період попереднього сезону. Взагалі, такий обсяг є найбільшим, принаймні за останні 4 сезони.

Станом на 18 лютого 2019 року, на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку «Шувар» вітчизняні яблука пропонуються в рази дешевше, ніж рік тому, а діапазон цін є, як ніколи, широким 3-10 грн/кг (0,10-0,33 EUR/кг).

Суттєва різниця в ціні спостерігається навіть в розрізі,найбільш популярних сортів яблук. Так, для прикладу, сорт Голден продавці ОРСП «Шувар» пропонують по 3,5-10 грн/кг (0,11-0,33 EUR/кг), сорт Айдаред пропонується по 3-4 грн/кг (0,10-0,13 EUR/кг), ціни на сорт Ліголь знаходяться в діапазоні 3,5-6 грн/кг (0,11-0,20 EUR/кг), а яблуко сорту Чемпіон коштує 3-7 грн/кг (0,10-0,23 EUR/кг).

Найвищі ціни покупці ринку платять за яблуко преміальної якості, при цьому, самі продавці зауважують на тому, що якісне яблуко продається швидше.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на найпопулярніші сорти яблука на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

яблуко

експорт

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити