укр

eng

В лютому на ОРСП «Шувар» було продано рекордний в цьому сезоні обсяг яблука

Лише за перші 3 тижні лютого через інфраструктурні об’єкти ОРСП «Шувар» було продано майже 2 тис. тонн яблук. Такий обсяг є на 10% більшим від показників січня і, фактично, є рекордним для поточного сезону, який розпочався з липня 2018 року.

«Щомісяця ми фіксуємо збільшення обсягів реалізації яблук на нашому ринку. Головною особливістю цього сезону є те, що вся продукція на нашому майданчику має вітчизняне походження. Цьому є своє пояснення. По–перше, цей рік видався доволі врожайним, конкуренція між господарствами досить потужна, а гуртові ринки залишаються одним із головних каналів реалізації яблук в Україні. По-друге, в Україні сьогодні достатньо сховищ для того, щоб пропонувати українському споживачу вітчизняне яблуко протягом всього сезону. В минулому році яблуко врожаю 2017 року продавалось на нашому ринку ще в липні 2018 року. Цей рік, скоріше за все, не буде виключенням, деякі досить великі сховища тільки почнуть відкриватись на початку весни, тому, ми очікуємо подальше зростання пропозиції»,- розповідає Іван Федишин, керівник напрямку «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар».

Станом на кінець лютого, на території ринку представлено понад 10 сортів яблук. Як вже повідомлялось, цього року на гуртових ринках не тільки збільшилась пропозиція яблук, а й суттєво розширився діапазон цін. Для прикладу, на гуртовому ринку «Шувар» сьогодні мінімальні ціни на яблуко становлять 2-3 грн/кг (0,07-0,09 EUR/кг), за такою ціною пропонується яблуко 2-го сорту в бананових ящиках. Слід зазначити, що наявність такої пропозиції зовсім не заважає продажам яблука вищого ґатунку по 7-10 грн/кг (0,23-0,33 EUR/кг), але, в даному випадку, мова йде про відкалібровану продукцію, презентовану в шпонових ящиках та ящиках із гофрокартону. За словами операторів ринку, якісне яблуко сьогодні продається краще від дешевого.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на найпопулярніші сорти яблука на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

 

Україна

новини

яблуко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити