укр

eng

Ринок яблука в Польщі сьогодні — передумов для зростання ціни немає

Поточна ситуація на ринку яблука в Польщі сьогодні залишається далекою від очікувань фермерів, а ті хто так надіявся на покращення становища із приходом весни все більше розчаровуються від невиправданих сподівань, - пише портал sadyogrody.pl.

За словами виробників, їх прогнози стосовно збільшення обсягів експорту після новорічних свят не виправдалися, а якихось передумов для зростання ціни на яблуко із початком весни зараз немає.

Одним із головних факторів, що створює перешкоди для зростання експорту польського яблука сьогодні називають проблеми із якістю, через які великі обсяги польської продукції не допускаються до виходу на зовнішні ринки.

Продаж яблука на внутрішньому ринку, також, стагнує, а поточні ціни, як стверджують самі виробники, є “образливими для них”.

За даними “Інфо-Шувар”, станом на 27 лютого 2019 року, на найбільшому гуртовому ринку Варшави “Броніше” діапазон цін на найпопулярніші сорти яблука було зафіксовано в межах 0,14-0,25 EUR/кг, тобто, майже втричі дешевше, порівняно із вартістю яблука в Польщі, станом на кінець лютого 2018 року.

Майже у 3,5 рази за останній рік подешевшало яблуко і в сусідній із Польщею Україні. Згідно даних “Інфо-Шувар”, станом на сьогодні, ціни на більшість популярних сортів яблука на ринку України встановились на рівні 3-10 грн/кг (0,09-0,33 EUR/кг).

Тим не менш, як вже повідомлялося раніше, у лютому операторам найбільшого гуртового ринку Західної України ОРСП “Шувар” вдалося реалізувати рекордний, для поточного сезону, обсяг яблука. При цьому, найактивнішим попитом на ринку України сьогодні користується саме яблуко високої якості, яке продається помітно дорожче від дешевої некаліброваної продукції.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на найпопулярніші сорти яблука на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

 

 

Україна

новини

Польща

яблуко

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити