укр

eng

В Україні зростає позасезонне споживання свіжої ягоди

Українці стали більше їсти свіжих ягід взимку та восени, тобто, поза сезоном виробництва місцевої ягоди. Про це повідомляють фахівці інформаційного центру «Інфо-Шувар», посилаючись на дані порталу TradeMap та моніторингу пропозиції в торгових точках гуртових ринків та найбільших роздрібних мереж України.

Поки що, мова йде про відносно маленькі обсяги імпорту, втім,  вони досить впевнено зростають. Найбільші темпи зростання демонструє лохина, ще 4 роки тому, ми майже не імпортували цю ягоду, а в 2018 році до України було ввезено  більше 120 тонн лохини. Імпорт суниці садової в 2018 році становив 170 тонн, за останні 4 роки він збільшився в 1,5 рази. Найменший обсяг серед популярних м’яких ягід належить малині та ожині, це, передусім, пов’язано із делікатністю цих ягід, вони гірше витримують логістику і мають досить короткий термін реалізації. В 2018 році в Україні було продано лише 45 тонн імпортної малини та ожини, втім, ще 4 роки тому малина в країну майже не завозилась.

В першій декаді березня на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» пропонується лохина виробництва Мароко, Перу, Чілі по 466-560 грн/кг (15-72-18,89 EUR/кг). Суниця завозиться переважно із Греції та Іспанії і коштує 150  грн/кг (5,06 EUR/кг). Майже всю малину Україна імпортує з Мексики та Іспанії, ця ягода сьогодні на  ОРСП «Шувар» коштує 640  грн/кг (21,59 EUR/кг).

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

Україна

новини

ягоди

споживання

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити