укр

eng

Фермери Європи занепокоєні перспективою суттєвого падіння цін на цибулю в новому сезоні

У наступному році ситуація на ринку цибулі в Європі може скластися за сценарієм, який буде сильно відрізнятись від ситуації поточного сезону. Повідомлення про те, що виробники Італії планують розширити виробничі площі під цибулею майже на тисячу гектарів уже серйозно занепокоїло європейських фермерів, - повідомляє портал freshplaza.com.

На думку фахівців, у випадку збільшення врожаю в Італії, втримати ціни на задовільному рівні буде можливо лише за умови низької врожайності в країнах Північної Європи, але цього європейським фермерам ніхто не може гарантувати. Більше того, сьогодні є ймовірність того, що площі під ріпчастою цибулею можуть зрости в усіх головних країнах-виробниках регіону. У такому випадку, за словами експертів, цілком може повторитися сценарій 2017 року, коли середня ціна на ріпчасту цибулю не перевищувала 0,8 EUR/кг.

Як вже повідомляли в Інформаційному центрі “Інфо-Шувар”, можливість зростання виробничих площ під ріпчастою цибулею в Україні в 2019 році, також, не виключена. При цьому, збільшити площі для вирощування цибулі можуть не тільки комерційні організації, але і населення.

На користь цього свідчать дані про збільшення обсягу реалізації насіннєвої цибулі. Так, за даними «Інфо-Шувар»,  лише в у січні-лютому 2019 року на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП “Шувар” у Львові було реалізовано 370 тонн цибулі-сіянки, в порівнянні з минулим роком, цей обсяг збільшився на 40%. Зростанню попиту не завадило навіть суттєве подорожчання насіннєвого матеріалу, як повідомляють в «Інфо-Шувар»,  сьогодні на майданчику ринку насіннєва цибуля пропонується по 40-90 грн/кг (1,3-2,92 EUR/кг) і це в 2,5-3 рази дорожче,  ніж рік тому.

Стежити за подіями на ринку цибулі дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на цибулю та інші види овочі та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика»

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

Україна

Польща

цибуля

новини

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити