укр

eng

Від середини березня ціни на цибулю в Україні впали, а в Польщі, навпаки, - зросли

Із середини березня вартість ріпчастої цибулі на вітчизняному ринку продовжує поступово знижуватися. Про це повідомлять фахівці “Інфо-Шувар” із огляду на дані власного щоденного моніторингу цін на сільськогосподарську продукцію на ринках України та Польщі.

Станом на 22 березня 2019 року, на найбільшому гуртовому ринку Західної України ОРСП “Шувар” вартість ріпчастої цибулі була зафіксована в межах цінового діапазону 11-13 грн/кг (0,36-0,43 EUR/кг), тобто, більш, ніж на 7% дешевше, у порівнянні із ціновим показником, станом на кінець першої декади поточного місяця.

Аналітики “Інфо-Шувар” пояснюють, що чергове просідання ціни на цибулю було цілком передбачуваним, зважаючи на те, що поставки імпортної цибулі із Азербайджану, Узбекистану та Казахстану до України навесні продовжуються. Також, із середини березня на ринку почала з’являтися вітчизняна цибуля, через, що тиск на ціни посилився.

Станом на сьогодні вартість вітчизняної цибулі на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП “Шувар” була зафіксована в межах 12,5-13 грн/кг (0,41-0,43 EUR/кг), тобто, майже на рівні ціни імпортної.

У порівнянні із минулим роком, ріпчаста цибуля на українському ринку сьогодні продається втричі дорожче.

До слова, у сусідній із Україною Польщі, на ринку ріпчастої цибулі у березні спостерігався протилежний сценарій розвитку подій. Так, за даними “Інфо-Шувар”, від середини поточного місяця, на найбільшому гуртовому ринку Варшави “Броніше” цибуля подорожчала майже на 6% та коштує, станом на сьогодні, 0,51-0,58 EUR/кг. За останній рік вартість ріпчастої цибулі на польському ринку зросла в 4 рази.

Стежити за подіями на ринку цибулі дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на цибулю та інші види овочі та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика»

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

info.shuvar.com

Україна

новини

ціни

цибуля

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити