укр

eng

Як розвивався експорт свіжої ягоди в Україні в останні 3 роки

За 1,5 місяці в Україні розпочнеться сезон збирання вітчизняної ягоди. Виробники мають великі сподівання на 2019 рік, перспективи експорту української ягоди сьогодні є чи не головною темою обговорення на галузевих подіях.

«Інфо-Шувар» вирішив нагадати, яким шляхом йшов розвиток міжнародної торгівлі найпопулярнішими видами українських «м’яких» та «твердих» ягід в попередні три сезони.

В 2018 році місце лідера збереглось за черешнею, в 2016 році №1 в експорті свіжих ягід була суниця. В минулому році Білорусь знов стала головним покупцем цих ягід в Україні, хоча ще в 2017 році українці робили спроби «пробитись» на ринок країн ЄС. При цьому, експорт суниці садової суттєво впав, а по черешні обсяги майже не змінились в порівнянні з 2017 роком.

Зниження експорту в 2018 році відбулось і по лохині,  майже 50% всієї української лохини було відправлено до країн ЄС. Незначне просідання обсягів зовнішньої торгівлі було зафіксовано по малині, яку ми переважно експортували в якості сировини до ЄС, частка країн цього регіону в структурі експорту малини становить 80% і є найбільшою серед всіх ягід.

Україна майже не експортувала вишню в останні 2 сезони, в 2017 році це було обумовлено дефіцитом пропозиції, через падіння виробництва, а в 2018 році експорту заважав профіцит вишні в країнах ЄС, які потенційно готові були ще в 2017 році купувати промислові партії української вишні.

Стежити за подіями на плодоовочевому ринку дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на капусту та інші види овочів та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика».

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

ягоди

info.shuvar.com

Україна

новини

ягоди

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити