укр

eng

Якість - головна перешкода на шляху до успішного експорту польського яблука - думка

Головною перепоною для польського яблука на шляху до успішних продажів на зовнішньому ринку є невідповідна якість. Про це, під час 7-го Конгресу експортерів сільськогосподарської та харчової промисловості, заявив Марек Марцек, власник компанії Ewa-Bis.

"Сьогодні польські виробники мають багато яблука і ще більше проблем, в першу чергу, із його якістю. Робота на зовнішньому ринку передбачає бездоганну якість продукції, особливо, коли мова йде про віддалені ринки. Так, для прикладу, доставка яблука в Індію займає 5 тижнів, плюс 2-3 тижні на його реалізацію, при цьому, кінцевий споживач має отримати максимально свіжий та якісний продукт. На жаль, сьогодні в Польщі є дуже мало компаній, які змогли б формувати експортні партії продукції, відповідно до суворих вимог зовнішніх ринків”, - розповідає пан Марцек.

На думку експерта, у ситуації, що склалася, успішно експортувати яблуко в змозі великі компанії або ж дрібні підприємства, які об’єднують зусилля, оскільки індивідуально досягнути позитивних результатів на зовнішньому ринку, особливо у випадку дрібних господарств, практично неможливо.

“Успішно експортувати яблуко сьогодні, на мій погляд, в змозі лише великі господарства із площею садів від 30 га і більше. У випадку дрібних виробників, індивідуальні спроби експорту на зовнішні ринки - це заздалегідь провальна справа. Я закликаю всіх до спільних дій. Замість того, щоб бачити один в одному конкурентів, ми повинні об’єднуватися та шукати можливості успішного вирішення спільної для нас проблеми”, -підсумовує Марек Марцек.

За даними "Інфо-Шувар", станом на 28 березня 2019 року, на найбільшому гуртовому ринку Варшави "Броніше" діапазон цін на найпопулярніші сорти яблука було зафіксовано в межах 0,14-0,39 EUR/кг. У порівнянні із кінцем березня 2018 року,  польське яблуко стало майже в 2,5 рази дешевшим.

Експортери яблука в сусідній із Польщею Україні сьогодні, також, активно працюють над покращенням показників зовнішніх продажів. Як вже повідомляли експерти Інформаційного центру “Інфо-Шувар”, в лютому 2019 року обсяги зовнішніх поставок українського яблука були зафіксовані на рекордному показнику 11,1 тис. тонн і при цьому, важливим є той факт, що частка країн ЄС серед числа зовнішніх покупців помітно зросла і склала майже 10%.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

portalspozywczy.pl

Україна

новини

яблуко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити