укр

eng

Світовий ринок м’яса птиці: чого очікувати у другому кварталі 2019 року

За даними прогнозу розвитку ситуації на світовому ринку курятини від Rabobank у другому кварталі 2019 року умови торгівлі поступово покращаться. Це стане можлиим завдяки зростанню світового попиту на м’ясо птиці, особливо з боку Китаю, де, як очікується, цього року буде спостерігатись дефіцит м’яса.

В останні квартали глобальний ринок птиці пройшов один з найбільш нестабільних періодів через поєднання низки несприятливих факторів, зокрема, обмеження торгівлі через захворювання птиці, а також вплив американсько-китайської торговельної війни. Виробництво було на виключно високому рівні на багатьох ринках, включаючи США, ЄС та Таїланд. Водночас попит знизився через загальне уповільнення ринку та обмеження доступу до міжнародних ринків після торгівельних обмежень. Це призвело до періоду падіння цін на птицю в ІІ та IV кварталі 2018 року.

“Проте, прогноз змінюється, Rabobank поступово стає все більш оптимістичним, оскільки ринок досяг поворотного моменту, а світі починається тенденція до зростання цін, які досягнуть рекордно високого рівня у 4 кварталі 2019 року”, – стверджує старший аналітик Rabobank з ринку м’яса Нан-Дерк Малдер

Не зважаючи на зростання попиту, волатильність на ринку зберігатиметься упродовж року, вона зумовлена ??зміною доступу до глобального ринку. Потенційна американо-китайська торговельна угода, що знову відкриває експорт для американських виробників курятини, може суттєво вплинути на ринок. На торгівлю також впливатимуть торговельні обмеження у ЄС та Саудівській Аравії.

Тим не менше, Україна і Росія зміцнять свої позиції в мінливому глобальному торговому ландшафті.

Meat-Inform

Україна

новини

м'ясо

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити