укр

eng

На гуртових ринках України за вихідні знову впали ціни на свіжу суницю садову

Вартість суниці садової на гуртових ринках України за вихідні просіла ще на 5%. Таким чином, сьогодні перша весняна ягода на гуртових майданчиках країни коштує на 50% дешевше, ніж рік тому, при цьому, на вітчизняному ринку присутня, поки що, тільки імпортна продукція.

Таке суттєве падіння ціни українські трейдери пов’язують зі збільшенням пропозиції відносно недорогої ягоди з південних країн ЄС. Продавці також зазначають, що зниження ціни позитивно впливає на попит, обсяги продажу суниці, в порівнянні з минулим роком, значно збільшились.

За даними порталу «Інфо-Шувар», сьогодні в терміналі «Овочі та Фрукти» найбільшого в Західному регіоні гуртового ринку ОРСП «Шувар» імпортна суниця садова пропонується по 80-90 грн/кг (2,64-2,98 EUR/кг), ще тиждень тому, ціна формувалась в межах 80-100 грн/кг (2,64-3,31 EUR/кг). Загалом, від початку квітня ціни на імпортну суницю впали майже в 1,5 рази.

Рік тому ситуація розвивалась дещо за іншим сценарієм. Не дивлячись на доволі ранній початок сезону і задовільний врожай , в середині квітня 2018  року імпортна суниця в Україні коштувала 160-170 грн/кг (5,01-5,32 EUR/кг). Тоді падіння ціни розпочалось лише із появою на ринку української ягоди, тобто, в другій половині квітня. Але позначки 80-90 грн/кг (2,5-2,8 EUR/кг) ціни на суницю в 2018 році досягнули лише в перший тиждень травня, на той момент, імпортну ягоду майже повністю витіснила з ринку вітчизняна продукція.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на найпопулярніші сорти яблука на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

суниця

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити