укр

eng

Ціни на українське молоко ідуть у розріз зі світовими

Закупівельні ціни на молоко в Україні продовжують знижуватися. Найбільше подешевшало молоку екстра ґатунку.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

«Попри позитивні цінові тренди на світовому ринку закупівельні ціни на молоко в Україні продовжують опускатися. Найбільше зниження відбувається по молоку екстра ґатунку», — коментує аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко.

В першій половині квітня кілограм такого молока коштував 9,69 грн/кг з урахуванням ПДВ, що на 11 копійок нижче ціни другої половини березня. Загалом ціни коливалися в межах 9,90-9,40 грн/кг,  в залежності від партії. Вищий гатунок в середньому купували по 9,36 грн/кг, що дешевше на 6 копійок, а перший подешевшав на 7 копійок — до 8,98 грн/кг.

Причин тому декілька. Найперше, це низькі експорті ціни на основні валютоутворюючі категорії — масло та сухе молоко. Продаж до прикладу, масла, скоротився  в натуральному виразі на 35%, а в грошовому виразі на 38,4%. Середня ціна кілограма вершкового масла при експорті склала  4,1 дол./кг. Продажі сирного продукту так і не відновилися. Загальна виручка від продажу молочних продуктів на зовнішні ринки в першому кварталі скоротилася на 19%.

«Погіршує ситуація посилення фактору сезонності. У березні ми маємо традиційний стрибок виробництва молока за рахунок господарств населення — +32%, в порівнянні з березнем», — додає аналітик.

Світові ціни на молоко ростуть з грудня минулого року. Це підтверджують усі світові аналітичні мережі. В Україні тенденція протилежна, а це говорить, щоб чим більше цей розрив буде поглиблюватися, тим суттєвіше зростання ціни ми будемо мати вже в літні місяці.

agravery.com

Україна

новини

молок

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити