укр

eng

Як змінилися ціни на ранні овочі в Україні за рік?

Ранні овочі, із кожним днем, стають більш доступними для українських споживачів. Гарною новиною для покупців є те, що більшість овочів нового врожаю пропонують на гуртових ринках навіть дешевше, ніж рік тому. Втім, деякі позиції сьогодні все таки дорожчі.

«Інфо-Шувар» підготував порівняння поточних цін із цінами минулого року на найбільш популярні види вітчизняних ранніх овочів.

Відносно дорого на гуртових ринках в цьому році пропонуються деякі позиції овочів «борщового набору» і це не дивно. Минулорічний «борщовий набір» коштує досить дорого, а до масового сезону збирання нового врожаю ще 3-4 тижні. Винятком, в даному випадку, є картопля і капуста. Ціни на ранню картоплю, мінімум, на 35% нижчі від цін попереднього року, просідання відбулося як за рахунок збільшення пропозиції вітчизняної продукції, так і за рахунок імпорту з Азербайджану та Єгипту.

Ціни на ранню капусту за рік знизилися на 40%, в травні просідання цін було обумовлено суто збільшенням пропозиції вітчизняної продукції. Рання морква та буряк вітчизняного виробництва пропонуються на ринках ще в обмеженій кількості, їх вартість є на 12-18% вищою від цін минулого року. По салатних овочах рекордсменом за зниженням ціни стала цвітна капуста, її вартість за рік знизилася на 30%.

По інших позиціях зниження ціни обмежилося 5-11%. Винятком став тепличнй помідор, він сьогодні коштує на 2-3% дорожче, ніж рік тому.

Фахівці «Інфо-Шувар» вважають, що поточні ціни на ранні овочі могли б бути ще нижчими, з урахуванням збільшення виробничих площ під більшістю видів культур. Але, поки що, визрівання овочів в теплицях затримується, через похмуру та холодну погоду.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

2

info.shuvar.com

 

Україна

новини

овочі

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити