укр

eng

Ціни на перші імпортні абрикоси, персики та нектарини приємно здивували українців

Імпортні кісточкові поступово завойовують ринок України. Від початку травня пропозиція персиків , абрикосів та нектаринів виробництва Іспанія постійно зростає на гуртових ринках країни. Згідно даних «Інфо-Шувар»,  ціни на імпортні  фрукти помітно знизилися, в порівнянні із минулим роком.

Так, у найбільшому в країні фруктовому терміналі ОРСП «Шувар» у Львові, імпортні персики пропонуються по середній ціні 70 грн/кг (2,37 EUR/кг), рік тому вони коштували більш, ніж на 10 % дорожче.

Середня ціна нектаринів теж становить 70 грн/кг (2,37 EUR/кг) і є на цілих 20% нижчою від цін минулого року.

Вартість імпортних абрикосів, станом на 17 травня 2019 року, була зафіксована на рівні 80 грн/кг (2,71 EUR/кг), тобто, на 25% дешевше, порівняно із аналогічною датою 2018 року.

Оператори ОРСП «Шувар» говорять, що низькі ціни на імпортні ксточкові обумовлені досить непоганим врожаєм в Іспанії, яка є головним постачальником кісточкових в Україну в другій половині весни та в перій половині літа.

Щороку, Україна імпортує 26-38 тис. тонн кісточкових. В структурі ринку персиків та нектаринів імпорт займає більше 50%. 

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

 

Україна

новини

персики

нектарини

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити