укр

eng

Ціни на суницю садову опустилися нижче рівня минулого року

Фахівці «Інфо-Шувар» вперше в цьому сезоні зафіксували зниження ціни на суницю садову (полуницю) нижче рівня минулого року.

Професійні продавці кажуть, що просідання ціни обумовлене, насамперед, великою пропозицією в господарствах ягоди низької якості. Такої ягоди в цьому сезоні доволі багато.

За даними «Інфо-Шувар», протягом травня на майданчику найбільшого в Західній Україні гуртового ринку ОРСП «Шувар» було продано понад 1,2 тис. тонн суниці. Такий обсяг є трішки меншим від показника  попереднього року. За словами фермерів, прохолодна погода цієї весни, на жаль, не сприяє високій врожайності, а дощі негативно впливають на якість продукції.

«Сезон полуниці в самому розпалі, але якісної ягоди насправді не так багато, як хотілося б клієнтам нашого ринку. Тому і ціни на неї достатньо високі. Неякісну ягоду продавати набагато важче», - кажуть продавці фруктового ряду на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП «Шувар».

Сьогодні зранку на майданчику ОРСП «Шувар» якісна суниця садова (полуниця) продавалася по 25-27 грн/кг (0,84-0,91 EUR/кг), ціни на продукцію нижчої якості не перевищували 12-15 грн/кг (0,41-0,51 EUR/кг). Рік тому, в останній тиждень травня найдешевша суниця на «Шуварі» пропонувалася по 15-17 грн/кг (0,51-0,57 EUR/кг). Ціна якісної ягоди за рік не змінилася.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

суниця

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити