укр

eng

В Україні відновилася тенденція до зростання ціни на суницю садову (полуницю)

Після періоду травневого падіння, із початком літа, на ринку суниці садової в Україні було зафіксовано плавне зростання цін. Про це повідомляють фахівці аналітичного центру “Інфо-Шувар” із огляду на дані власного щоденного моніторингу цін на гуртових ринках країни.

За даними “Інфо-Шувар”, станом на 5 червня 2019 року, на найбільшому гуртовому ринку Західної України ОРСП “Шувар” ціни на вітчизняну суницю садову (полуницю) майже зрівнялися із минулорічним показником та були зафіксовані на рівні 20-35 грн/кг (0,65-1,14 EUR/кг). Від початку поточного тижня суниця на майданчику “Шувару” стала на 10% дорожчою.

Нагадаємо, що сезон суниці садової в Україні цього року стартував майже на два тижні раніше, ніж у 2018 році, а ціни на ягоду вже у перший тиждень продажів знизилися у порівнянні із минулим роком майже на 40%.

Слід зазначити, що одним із головних чинників просідання ціни була дощова погода, через яку обсяги неякісної ягоди на ринку зростали, а ціни на них вже в останній тиждень травня сягали подекуди навіть 10 грн/кг (0,59-0,62 EUR/кг).

В кінці травня, через зростання пропозиції ягоди низької якості, середня вартість української суниці, вперше за сезон 2019, опустилася нижче рівня минулого року та склала 18-19 грн/кг (0,59-0,62 EUR/кг).

Загалом, за останній місяць, вітчизняна суниця на “Шуварі” стала майже на 80% дешевшою.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

chart (52)

Україна

новини

суниця

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити