укр

eng

Цього року баранина суттєво подорожчає

Найбільші експортери баранини, Австралія та Нова Зеландія, повідомляють про скорочення обсягів забою. Це призведе до суттєвого зростання світових цін на м’ясо овець.

Очікується, що цього року австралійське поголів’я овець знизиться на 6,8% до 65,8 млн. голів, що є найбільшим скороченням за останні 11 років. Про це йдеться у звіті Асоціації тваринників Австралії (MLA). Зменшення національного стада зумовлюється постійною посухою у всіх ключових регіонах виробництва овець.

Унаслідок низки несприятливих факторів для галузі, виробництво ягнятини в Австралії знизиться на 7% до 477 тис. тонн, а виробництво баранини скоротиться ще більш суттєво – на 12% до 199 тис. тонн.

Очікується, що обмежене постачання цього виду м’яса на тлі дефіциту тваринного білка на глобальному ринку, спричиненого ситуацією в Китаї, призведе до відчутного зростання світових цін на баранину. Також це призведе до подорожчання живих тварин – овець та кіз, стверджують аналітики Rabobank.

Аналогічна ситуація зафіксована в Новій Зеландії, де забій овець у 2018 – 2019 роках знизився на 3%, у порівнянні з попереднім періодом.

meat-inform.com

Україна

новини

м'ясо

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити