укр

eng

Всупереч прогнозам: чому в червні знов дорожчає українська цибуля?

      Ціни на ранню цибулю на цьому тижні показали  зростання. Українські трейдери кажуть, що така ситуація стала несподіванкою для них, в червні завдяки сезонному збільшенню пропозиції озимої цибулі зазвичай ціни дуже швидко падають по всій країні. В цьому році ціни в середині червня помітно вищі,  ніж рік тому, і це при тому, що фермери, трейдери і насіннєві компанії ще навесні підтвердили інформацію про те, що площі під озимою цибулею збільшились. Фактично на цій  інформації  і ґрунтувались  прогнози швидкого падіння ціни в червні.

     За даними «Інфо-Шувар», станом на 13 червня 2019 року виробники Південного регіону пропонують цибулю по 9-11 грн/кг  (0,3-0,36 EUR/кг), від початку тижня ціни піднялись на 7-10%. На гуртовому ринку «Шувар» у Львові, рання цибуля сьогодні пропонується по 14-16 грн/кг (0,46-0,53 EUR/кг). Рік тому ці показники були мінімум в 2 рази нижчими.

   «Високі ціни на цибулю в другій декаді червня пов’язані із погодою на Півдні –  головному  регіон виробництва цибулі  в Україні. Дощі не дозволяють повноцінно проводити збирання врожаю, а попит на ранню цибулю зростає. Тому на цьому тижні фермери Херсонської області навіть трішки підняли ціни. Погода може стабілізуватись вже на наступному тижні. Якщо так і буде, ціни дуже швидко почнуть знижуватись», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» найбільшого  Західному регіоні гуртового ринку «Шувар»

За даними українських виробників, продажі озимої цибулю триватимуть аж до середини липня, і саме в цей період очікується зниження ціни. Потім, після невеличкої перерви, розпочнуться продажі розсадної цибулі. Пізні сорти цибулі фермери почнуть  збирати від початку серпня.

Ще в кінці травня і на початку липня   виробники і трейдери були впевнені в тому, що ціни на українську цибулю в серпні і взагалі, протягом всього сезону, будуть досить низькими. Приводом для таких припущень була інформація про суттєве розширення виробничих площ  за рахунок  збільшення плантацій в спеціалізованих господарств  і появі т.з. «новачків», які вирішили інвестувати в цей бізнес після рекордно високих цін в попередньому сезоні.

Але сьогодні прогнози учасників ринку стали більш обережними, зливи і град в першій половині червня можуть негативно вплинути на врожайність пізньої цибулі.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

цибуля

овочі

борщ

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити