укр

eng

На ринку України загострюється конкуренція між українськими виробниками та імпортерами

       На ринку абрикосів загострюється конкуренція між українськими виробниками та імпортерами. Сьогодні головне зростання пропозиції відбувається за рахунок збирання абрикосів в господарствах Півдня та Закарпаття, але паралельно із тим Україна продовжує імпортувати ці фрукти. На гуртових майданчиках країни за гаманець споживача продавці українського абрикосу конкурують із постачальниками абрикосу з Греції, Іспанії, Туреччини та Узбекистану.
       На найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» український абрикос пропонується по 25-35 грн/кг залежно від якості. Сезон українського абрикосу розпочався тільки тиждень тому, а ціни за цей період встигли знизитись в 1,5 рази. Але рік тому вітчизняний абрикос коштував на 25% дорожче. В порівнянні із минулим роком імпортні абрикоси теж помітно подорожчали. Абрикос виробництва Узбекистан на майданчику ОРСП «Шувар» сьогодні пропонується по 50-55 грн/кг, фрукти від європейських виробників в терміналі «Овочі та фрукти» коштують 45-50 грн/кг
Як вже повідомлялось, Україна цього року суттєво збільшила імпорт абрикосів. В травні 2019 року до країни було ввезено найбільший в цьому місяці за останні 5 років обсяг кісточкових – 1,45 тис. тонн загальною вартістю $ 1,72 млн.

info.shuvar.com

абрикос

фрукти

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити