укр

eng

В Україні почали дешевшати томати

   Рекордно високі ціни  на українські помідори в кінці липня нарешті почали знижуватись. Про це  із посиланням на дані власного моніторингу цін повідомили в департаменті «Аналітика» ОРСП «Шувар», найбільшого в Західній Україні гуртового ринку.

     Як повідомлялось раніше, в середині липня 2019 року ціни на тепличні томати на гуртових ринках Україні злетіли до небачених показників 25-35 грн/кг (0,97-1,25 EUR/кг). В кінці місяця напруга на ринку  почала швидко спадати, за останні три робочі дні липня ціни на українські  помідори впали на 25 %.

    Зниження ціни на цьому тижні пов’язане із появою на ринку перших великих партій томатів  із відкритого ґрунту. Сезон збирання цієї продукції затримався в цьому році в середньому на 10 днів, а пропозиція тепличних томатів була обмеженою через підтоплення теплиць Закарпаття, повідомили  в «Інфо-Шувар».

   Сьогодні на майданчику ринку «Шувар» грунтові помідори пропонуються по 9-12 грн/кг (0,32-0,42 EUR/кг),  тепличні томати по 17-20 грн./кг (0,60-0,71 EUR/кг).

     Навіть після помітного зниження ціни на помідори поки що залишаються рекордно високими:  в кінці липня 2018 та 2017 років вартість українських томатів була нижчою в 2 рази.

      Не дивлячись на зростання ціни та обмежену пропозицію, у порівнянні із минулим роком обсяг продажів томатів через гуртовий ринок "Шувар" в липні  збільшився  на 15% до 4,3 тис. тонн. В департаменті "Аналітика" пояснюють цей факт наступним чином: гуртові ринки – це завжди велика концентрація  обсягів та  асортименту продукції, в умовах дефіциту, закупка на таких майданчиках дозволяє трейдерам оптимізувати витрати та ризики.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на офрукти та ягоди на ринку  "Шувар" можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

 Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram та групі Viber

info.shuvar.com

помідори

томати

теплиці

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити