укр

eng

Як і чому змінювались ціни на `борщовий набір` у попередні 4 сезони?

           До ринку овочів «борщового набору» останні 2 сезони прикута особлива увага. Ще 3-4 роки тому про перспективність бізнесу на вирощуванні цих позицій говорили одиниці, дивлячись на низькі ціни. Але останні 2 роки ситуація почала досить швидко змінюватись: середні ціни на «борщ» впевнено пішли вгору, а по деяких позиціях в певні періоди сезону були встановлені цінові рекорди, про які українські фермери навіть не мріяли.

«Зростання ціни останні 2 роки пов’язані не лише із погодними умовами. Мова йде про низку факторів, один з яких - скорочення виробничих площ. Саме таким чином українські фермери реагували на зміну попиту після подій у 2014 році. Але це інтуїтивна реакція, вона враховує лише досвід попередніх років і не враховує реальних змін внутрішнього та зовнішнього ринкового середовища.  Більшість українських фермерів, не в змозі відчути ці зміни і, відповідно, зрозуміти свої можливості,  тому що відносини із трейдерами та переробними підприємствами в ланцюзі поставок залишаються дуже заплутаними і непрозорими. І це головна загроза для плодоовочевого бізнесу. Буде не дивним, якщо вже в  наступні роки ми побачимо зростання виробничих площ і чергове розчарування через драматичний обвал цін»,- розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

на борщовий набір ОРСП _Шувар_ (1)

    За даними «Інфо-Шувар» в минулому сезоні рекордні показники середніх цін були зафіксовані по всіх позиціях «борщового набору».  Рекордсменом стала цибуля, в квітні 2019 року ціни на неї на майданчику ОРСП «Шувар» досягли небачених показників 25-28 грн/кг.  Суттєво зросли ціни на капусту, вже в середини весни її майже не лишилось в українських сховищах, і цим скористались імпортери ранньої капусти.

В першій половині нового сезону  2019/20 років безумовним лідером за зростанням цін стала картопля, тоді як вартість всіх інших овочевих складових «борщу» станом на кінець вересня є нижчою, ніж рік тому.

Щоденна динаміка цін на усі продукти за посиланням: https://info.shuvar.com/price

Приєднуйтесь до нашого Viber-каналу із новинами та цінами: ПРИЄДНАТИСЬ

А також слідкуйте за новинами у нашому Facebook.

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити