укр

eng

Ціни на український `борщ` знижуються вперше за останні 4 роки

На ринку овочів «борщового набору» укріплюється тенденція до зниження ціни. Просідання цін відбувається не лише за відношенням до попереднього місяця.  Аналітики оптового ринку «Шувар» помітили зниження середньої ціни на «борщ» в період з липня по жовтень вперше за останні 4 роки. Лідером за зниженням ціни є морква, тільки за один рік її середня вартість впала майже у 2 рази.  Винятком стала лише картопля, ціни на неї сьогодні є рекордно високими за всю історію незалежної України.

morkva1
«Зниження ціни на «борщ» в цьому сезону може бути пов’язане із збільшенням виробництва. У попередні 3 роки площі під овочами скорочувались і ціни, відповідно, зростали», - коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

На думку експерта, на відміну від попередніх років зростання ціни у другій половині поточного сезону під питанням. Стабільно низькі  ціни протягом всього періоду зберігання в наслідок збільшення виробництва – це не нова ситуація для нашої країни. Наявна інфраструктура зі зберігання овочів  дозволяє повністю забезпечити внутрішній ринок  місцевою продукцією.
kartoplya1
tsybulya1

«У попередні роки ціни на український «борщ» зростали переважно за рахунок  скорочення виробництва, а не за рахунок експорту.  Експортувати «борщ» навіть стало складніше, фітосанітарні вимоги в сусідніх країнах стали більш жорсткими. В таких умовах навіть незначне збільшення виробництва може призвести до зниження ціни і саме це ми сьогодні бачимо», - додає пані Гетьман.

byrak1

 

kapusta1
За даними «Інфо-Шувар», станом на 18 листопада 2019 року на найбільшому в Західному регіоні оптовому ринку ОРСП «Шувар» овочі «борщового набору» пропонуються в 1,5-2 рази дешевше, ніж рік тому.  І тільки ціни на картоплю за рік зросли майже у 2 рази, хоча у листопаді картопля теж дешевшала.

Від початку сезону на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП «Шувар» вже було продано понад 55 тис. тонн овочів «борщового набору» та картоплі.  У порівнянні із тим самими періодом 2018 року пропозиція на ринку збільшилась на 17%.

Щоденна динаміка цін на овочі  та інші  продукти за посиланням: https://info.shuvar.com/price

Приєднуйтесь до нашого Viber-каналу із новинами та цінами: ПРИЄДНАТИСЬ

А також слідкуйте за новинами у нашому Facebook.

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити