укр

eng

В Україні дорожчає цибуля

Цибуля – єдина складова «борщового набору», яка дорожчає на початку грудня.  Про це сьогодні  повідомили у  департаменті «Аналітика» ОРСП «Шувар», найбільшого в Західному регіоні України гуртового ринку, розташованого у Львові.

« На фоні впевненого зниження ціни на моркву і картоплю та відносної стабільності цін на капусту і буряк, цибуля тільки за перші чотири дні грудня додала у вартості 5-7%. Цікавим є і те, що  ціни на цибулю суттєво відрізняються в розрізі регіонів, тоді як вартість  інших овочів «борщового набору» майже однакова по всій країні»,- коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар»

    За словами пані Гетьман, фермери Херсонщини  сьогодні пропонують цибулю по 4,8-5,5 грн/кг (0,19-0,22 EUR/кг),  а оператори ринку «Шувар» у Львові продають  цибулю по ( 6,5-7,0 грн/кг 0,25-0,27 EUR/кг).  Зростання цін обумовлене стабільним експортним попитом на цибулю.  Серед головних зовнішніх покупців - Молдова, Румунія та Польща.  Але  оператори ринку «Шувар», зазначають, що  внутрішній попит на якісну цибулю сьогодні теж є вищім за її реальну пропозицію.

Від початку липня  на майданчику ОРСП «Шувар» було продано майже 12,5 тис. тонн цибулі нового врожаю. На відміну від попереднього року майже вся  цибуля в цьому сезоні має українське походження. В тім, слід зазначити, що поточні ціни на цибулю все ще є на 80% нижчими від цін минулого року.  

 

_цибуля_041219

Щоденна динаміка цін на  овочі, фрукти  та інші  продукти за посиланням: https://info.shuvar.com/price

Приєднуйтесь до нашого Viber-каналу із новинами та цінами: ПРИЄДНАТИСЬ

А також слідкуйте за новинами у нашому Facebook.

 

 

овочі

цибуля

борщ

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити