укр

eng

Імпорт яких фруктів в Україну зростає швидше за все?

У 2019 році Україна оновила рекорд з імпорту фруктів. Про це повідомили у інформаційному сервісі «Інфо-Шувар» із посиланням на дані ДержСтат з міжнародної торгівлі плодоовочевої продукції.

Тенденція до імпорту екзотики та цитрусових продовжує укріплюватись, принаймні останні три роки. При цьому імпорт кісточкових та винограду – фруктів, які можна промислово вирощувати в Україні - зростає швидше, ніж імпорт екзотичних фруктів.

Згідно даних «Інфо-Шувар», український ринок винограду та кісточкових більш ніж на половину формується імпортною продукцією. Це говорить про величезний потенціал розвитку цього бізнесу для українських фермерів, але шанси мають тільки сучасні проекти, які зможуть запропонувати ринку системну поставку комерційної партії продукції екстра якості у гарному пакуванні.

«З імпортом бананів та цитрусових все зрозуміло - ми їх імпортуємо, бо наш клімат поки що не дозволяє промислово вирощувати їх. А ось імпорт кісточкових та винограду влітку та восени - це чіткий маркер втрачених можливостей для українського виробника. Щороку ми збільшуємо поставки цих фруктів, тобто попит на них зростає. Але в умовах зростаючого споживання українським фермерам далеко не завжди вдається продати все, що вони виростили. Вихід один - треба пропонувати ринку якість не гіршу ніж якість імпортних персиків, абрикосів та винограду», - каже Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар», найбільшого в Західній Україні гуртового ринку.

grafik import fruktu

За даними «Інфо-Шувар» у 2019 році найбільший обсяг кісточкових та винограду Україна імпортувала тоді, коли українські фермери збирали власний врожай. Так, рекордні показники з імпорту винограду було зафіксовано у вересні та жовтні, а по кісточковим майже весь імпорт припав на три літні місяці.

Про збільшення попиту на виноград та кісточкові свідчать і дані департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар»: у 2019 році тільки на майданчику для торгівлі з автомобілів були продані рекордні 5 тис. тонн винограду та 8,1 тис. тонн кісточкових фруктів. За рік обсяг збільшився на 18%.

Тенденція зростання імпорту яблук та груш теж відновилась у 2019 році, це пов’язано із зменшенням власного врожаю цих фруктів.
«Імпорт груші цього року взагалі обіцяє стати найбільшим принаймні за останні 5 років. Українські фермери зібрали в цьому сезоні не найкращий врожай груш, до того ж грушу в Україні зберігають поодинокі господарства і вже з другої половини зими на ринку переважно продається імпортна груша. В цьому сезоні ціни на грушу є доволі високими і це стимулює імпорт», - коментує Тетяна Гетьман.

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити