укр

eng

Україна збільшує імпорт фруктів, не дивлячись на їх подорожчання

         Українці цієї зими купують майже  всі фрукти дорожче, ніж рік тому. Про це повідомляє «Інфо-Шувар» із посиланням на дані власного моніторингу цін на ОРСП «Шувар», найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку. Найбільший приріст цін зафіксовано по яблуках та грушах, на початку 2020 року ці фрукти  продаються в 2 рази дорожче, ніж рік тому. Апельсини та банани подорожчали на  20% та 10%  відповідно, а вартість мандаринів за рік майже не змінилась. І тільки виноград в цьому  році пропонується  дешевше.

«Вартість імпортних фруктів напряму залежить від ситуації на валютному ринку, але в цьому сезоні  ціни на фрукти зросли навіть в умовах укріплення гривні.  Найцікавішим є те, що обсяги імпорту теж продовжують зростати, тобто українці стали менше звертати увагу на ціну,  а  більше цікавляться якісттю та асортиментом продукції», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

              За даними «Інфо-Шувар»   найбільший приріст за обсягами імпорту зафіксовано по яблукам та грушам, їх з липня по листопад 2019 року ввезли в 15 разів більше, ніж в той самий перылж  рік тому. На другому місці за темпами зростання імпорту знаходяться екзотичні фрукти, з сычня по листопад  2019 році пропозиція цієї продукції на українському ринку зросла в 1,5 рази. Імпорт винограду також помітно збільшився – на 47%. Бананів та цитрусових в 2019 році імпортували  на 13% та  4 % більше, ніж в  2018 році.

 20

info.shuvar.com

фрукти

виноград

мандарин.апельсин

банан

яблука

груші

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити