укр

eng

Уряд України не буде забороняти торгівлю посадковим матеріалом в умовах карантину

Уряд України не буде забороняти продаж саджанців та посадкового матеріалу квітів, декоративних та плодових рослин на ринках України. Про це 20 березня, під час онлайн-конференції із представниками роздрібних мереж та продовольчих ринків, заявив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики


«Офіційної заборони на торгівлю посадковим матеріалом в Україні немає. Це стосується саджанців плодових та декоративних дерев, квіткової розсади, квітковий та овочевий посадковий матеріал», - зазначив пан Висоцький.

Важливість рішення залишити можливість торгувати посадковим матеріалом на ринках України прокоментував Роман Федишин, засновник гуртового ринку «Шувар» м. Львів:

«Торгівлю посадковим матеріалом не можна забороняти з кількох причин. По-перше, це безпечно, бо торгівля відбувається на відкритому повітрі. По-друге, у працюючих жителів міст з`явилось багато вільного часу під час карантину. Доступність посадкового матеріалу на ринках дозволить посилити міграцію населення з великих міст на дачі та у село. По-третє, для сільгоспвиробників цієї спеціалізації березень та квітень - це головний період продажів, заборона може знищити бізнес сотень підприємців тільки у Західному регіоні», - зазначив пан Роман Федишин.

Нагадаємо, раніше п. 5 Протоколу №9 позапланового засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, від 18.03.20р., було призупинено, на час карантину, діяльність квіткових ринків і магазинів у павільйонах, у магазинах та малих архітектурних формах, крім роздрібної торгівлі живими квітами біля цвинтарів.

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити