укр

eng

За вихідні ціни на огірки в Україні обвалились до рекордного мінімуму

Протягом святкових днів ціни на огірок в Україні обвалились майже в 2 рази. Більш того, cьогодні українські огірки пропонують за найнижчою ціною за останні 5 років. Як свідчать дані «Інфо-Шувар», ще на передодні травневих вихідних господарства південних регіонів та Закарпаття пропонували огірок по 15-17 UAH/кг (0,53-0,60 EUR/кг), а сьогодні виробники вже погоджуються віддавати врожай по 6-9 UAH/кг (0,21 -0,32 EUR/кг).

Слід відзначити, що сьогодні український огірок коштує майже в 2 рази дешевше, ніж рік тому. До того ж виробники скаржаться, що навіть по такій ціні попит досить млявий і пов’язують це з обмеженою можливістю експорту. Нагадаємо, в попередні роки Україна експортувала від 10 тис. тонн до 17 тис. тонн огірка щорічно. Найбільший обсяг українського огірків відправили в Росію, яка вже два роки забороняє поставки будь яких овочів та фруктів з території України. Саме російське ембарго змусило українських виробників шукати альтернативні ринки збуту.

 «Минулого року ми вперше побачили суттєву зміну у географії поставок українського огірка. Попри зменшення обсягів в порівнянні з минулими роками, ми все ж таки досягли позитивних якісних змін, а саме заявили про себе на досить вимогливому ринку ЄС, – розповідає Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар». - В цьому році є всі передумови для збільшення поставок в цей регіон. Принаймні тільки за перші три місяці поточного сезону обсяг експорту огірка з України в ЄС збільшився в 2 рази.»

Як вже повідомляли в «Інфо-Шувар», в 2016 році Україна експортувала близько 3200 тонн огірка, з цього обсягу в Польщу та країни Прибалтики було відвантажено 1800 тонн та 500 тонн відповідно. В перші три місяці поточного року обсяг експорту склав 1200 тонн, з яких до країн ЄС було відвантажено більше 1000 тонн.

Як свідчить моніторинг «Інфо-Шувар», станом на сьогодні український огірок коштує помітно дешевше , ніж огірок в господарствах Польщі. За даними моніторингу «Інфо-Шувар»,сьогодні на ринку «Броніше» у Варшаві середня оптова ціна на огірок формується в діапазоні 0,8-1,0 EUR/кг, тобто 2,5 рази дорожче, ніж в Україні. Це свідчить про непогані умови для збільшення обсягів експорту.

огірок

овочі

виробництво

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити