укр

eng

На ринку риби та морепродуктів в Україні з’явились ознаки відновлення

Ринок риби в Україні  з минулого року почав демонструвати  перші  серйозні ознаки відновлення.   Про це свідчать дані з обсягу поживання імпортної продукції, частка якої в загальному ринковому обсязі сьогодні сягає майже 80%.

Так, за даними офіційної статистики в 2016 році Україна імпортувала 300 тис. тон риби та морепродуктів.  В порівнянні з  2015 роком, коли споживання   фактично   досягнуло дна, обсяг імпорту становив 230 тис. тон. Таким чином, в минулому році  розпочалось   відновлення попиту , але фахівці вважають, що цей процес  буде доволі складним через цілу низку перепон.

" Проблеми рибної галузі пов'язані не тільки з економічним спадом в країні. Розвиток також гальмується чeрез численні бюрократичні перепони, я маю на увазі відсутність єдиного тарифу за оренду землі/водойм; непрозорість та необ’єктивність наданні квот на вилов риби; незаконне, непідзвітне, неконтрольоване рибальство та недостатня підтримка рибної галузі з боку державних структур фактично позбавляє легальних фермерів можливості розвиватись, вкладати кошти та знаходити інвестиції в рибний бізнес."  - розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Інфо-Шувар» Дмитро Загуменний,  Генеральний директор Асоціації "Українських імпортерів риби та и морепродуктів”.

Через ці проблеми  вилов риби в Україні не обліковується на 100%, багато добутої риби перебуває в «тіні».  " В Європі все досить прозоро, а в Україні робота по наведенню порядку в рибній промисловості тільки розпочинається. Багато фахівців говорять, що більше половини риби, яка добувається в Українi – поза будь-яким контролем чи звітністю»,-зaзначив експерт.

На думку пана Загуменного,  для досягнення докризових показників у споживанні  риби Україні треба витратити не один рік. Повний текст інтерв’ю знаходиться за посиланням

info.shuvar.com

Україна

новини

риба

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити