укр

eng

Від травневих заморозків в Україні постраждало 20-50% урожаю лохини

В Україні урожай лохини, найприбутковішої ягоди, постраждав на площах від 20% до 50%. Загибель врожаю сталася внаслідок аномальних травневих заморозків, які пошкодили зав'язі ягід. 

Про розповіла директор плодово-ягідного розплідника «Брусвяна» Ліліана Дмитрієва, пише «Інфоіндустрія».

«Лохина підмерзла на площах від 20% до 50% в залежності від регіону і закладених сортів. Постраждали не самі насадження, а цвітіння. Уцілілі грона сформували меншу кількість ягід», - зазначила Дмитрієва.

При цьому, за її словами, ажіотажного попиту на ягоду і зростання ціни, в порівнянні з минулим роком, не спостерігається.

«У цьому році в плодоношення вступили нові насадження лохини, тому ягода на ринках є, ціна на неї залишилася на рівні 2016 року. Сезон в Києві стартував з рівня 430 грн/кг (в 2016 з 500 грн/кг). Станом на 4 липня оптова ціна лохини знаходиться в діапазоні 180-240 грн/кг», - зауважила експерт.

Вона додала, що інтерес до вирощування лохини в Україні продовжує знаходиться на високому рівні.

«Ми спостерігаємо в останні 8 років сплеск попиту на технології виробництва ягід», - зазначила керівник консалтингового проекту «Бріджес» Ліна Доценко.

За її словами, в 2016 році в Україні посилився інтерес до технологій вирощування лохини, оскільки вступили в плодоношення масові насадження ягоди, закладені в 2012-2013 роках, і з'ясувалося, що фермери допускали суттєві помилки при закладці і вирощуванні ягоди.

Експерти прогнозують подальше зростання насаджень лохини.

«Поки лохина буде залишатися високомаржинальною ягодою, площі під нею будуть рости», -  підсумував Олександр Ярещенко, експерт Інституту садівництва НААН України.

agravery.com

Україна

новини

лохина

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити