укр

eng

Вишня очолила рейтинг подорожчання ягід в Україні

Ягідний сезон в самому розпалі, споживання цієї продукції зараз знаходиться на найвищому рівні. Втім, цінові тенденції на ягідному ринку досить не однорідні: на тлі суттєвого зниження ціни на малину та смородину,  вишня дорожчає майже щодня.

Так, за даними «Інфо-Шувар», тільки за останній тиждень, ціни на вишню на оптових ринках країни злетіли майже на 20 % і сьогодні становлять 28-35 грн/кг (1,0-1,25 EUR/кг). Пов’язане це насамперед із значним перевищенням попиту над пропозицією. Сьогодні, в закупівлі вишні зацікавлені переробники як з України, так і в Польщі. Обидві країні в цьому році зберуть досить  поганий врожай вишні  через весняні приморозки , саме тому, сьогодні українська вишня вже пропонується в середньому на 30% дорожче, ніж рік тому.

За той самий термін малина подешевшала майже на 10 %  до 20-30 грн/кг (0,71-1,07 EUR/кг), а за смородину продавці сьогодні просять вже 15-28 грн/кг (0,51-0,94 EUR/кг), тобто на 15% дешевше ніж тиждень тому. Фахівці пояснюють таке суттєве зниження ціни зростанням пропозиції цих ягід в порівнянні з минулим роком, крім того, поки що переробники повністю сфокусовані на закупівлі вишні, заготівлю смородини  та малини підприємства планують розпочати ближче до серпня.

Зниження ціни відбулось  по чорниці, сьогодні її на оптових ринках пропонують по 50-68 грн/кг (1,69-2,29 EUR/кг). За тиждень вона подешевшала майже на 20% до 60-68 грн/кг. Втім, експерти надалі не прогнозують суттєвого зниження ціни  по чорниці, бо зараз в цій ягоді дуже зацікавлені переробники, а пропозиція її відносно невелика, знов таки через весняне похолодання.

Просідання ціни на цьому тижні було зафіксоване  і по суниці садовій, попри дуже малу пропозицію цієї ягоди на ринку, ціни на неї знижувались через досить млявий попит. Фахівці наголошують, що така ситуація є традиційною, бо пік споживання суниці припадає на кінець травня-першу половину червня. Сьогодні на гуртових ринках України суниця пропонується по 30-40 грн/кг (1,01-1,35 EUR/кг), це на 10-15 % дешевше, ніж на минулому тижні.

info.shuvar.com

Україна

новини

вишня

смородина

малина

чорниця

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити