укр

eng

В Польщі, в поточному сезоні, деякі фрукти подорожчали у 1,5-2 рази, у порівнянні із минулим роком

На  гуртовому ринку «Броніше» у Варшаві вже наявна перша пропозиція ранніх яблук сорту «Ерлі Женева» та «Пірус» за середньою ціною  2,5-3 zl/кг (0,59-0,71 EUR/кг), яка є вже майже в 2 рази вищою, ніж в аналогічний період минулого року, - повідомляють експерти порталу sadyogrody.pl.

Також, майже у 1.5-2 рази, у порівнянні з минулим роком, в Польщі подорожчала і слива. Зараз на гуртових ринках Польщі, сливи пропонуються за середньою ціною 3-7 zl/ кг (0,71-1,65 EUR/кг).

Щодо персиків, як повідомляють експерти, цьогорічна пропозиція на ринку є значно меншою, а ціни,відповідно, зросли майже на 50%, у порівнянні із попереднім роком. За даними моніторингу «Інфо-Шувар», на гуртовоми ринку «Броніше», персики зараз пропонують за середньою ціною 3-5 zl/кг (0,71-1,18 EUR/кг).

Суттєвим зростанням ціни також відзначилася в цьому сезоні і вишня. Ціна на ягоду  зараз перебуває на рівні 5,75-9 zl/кг (1,35-2,12 EUR/кг) і є майже в 2 рази вищою, від цін, зафіксованих в аналогічний період у минулому році. Експерти прогнозують, що до кінця сезону, ціна на вишню може вирости ще більше, оскільки в цьому році пропозиція вітчизняної ягоди на ринку є майже на 60% меншою,ніж у минулому.

А от малина, навпаки подешевшала, в порівнянні із минулим роком майже на ¼. На ринку «Броніше» ягоду зараз пропонують за середньою ціною 10-13 zl/кг (2,35-3,06 EUR/кг). Цьогорічний сезон суниці  в Польщі відзначився високими цінами, як на ягоди призначені до свіжого споживання, так і на сировину для переробки. За даними Міністерства сільського господарства Польщі, ціни на суницю, вже на  початок червня перевищували минулорічні показники на 80-100%.

Як вже повідомлялось раніше, сезон смородини в Польщі мав досить хороший старт в цьому році, із цінами , які майже в 2 рази перевищували минулорічні показники. Проте, станом, вже на кінець липня, ціни впали до рівня 0,5-1 zl/кг (0,12-0,24 EUR/кг), який навіть не покриває собівартості.

А от порічки навпаки подорожчали. За даними порталу sadygorody.pl, середня ціна на порічки в порівнянні з минулим роком збільшилась на 10%, і сьогодні становить, в середньому, 5,20 zl/кг (1,23 EUR/кг).

Здорожчання фруктів на польському ринку аналітики пов’язують із втратами врожаю через весняні заморозки та,як результат, меншою пропозицією на ринку, в порівнянні з минулим роком. Як вже повідомлялось раніше фахівцями «Інфо-Шувар», в цьому році, у Польщі прогнозують найнижчий врожай фруктів за останні 5 років.

sadyogrody.pl

новини

Польща

фрукти

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити