укр

eng

На гуртових ринках України суттєво подешевшала слива

Протягом останніх кількох днів, на найбільших гуртових ринках країни спостерігається поступове зниження цін на вітчизняні сливи.

Згідно моніторингу порталу «Інфо-Шувар», ще тиждень тому, на майданчиках найбільших гуртових ринків країни, вітчизняні сливи пропонували за середньою ціною 13-18 грн/кг (0,43-0,59 EUR/кг). Станом на 8 серпня, середня гуртова ціна на сливу вже становить 6-15 грн/кг (0,2-0,49 EUR/кг).

Як повідомляє «Інфо-Шувар», станом на сьогодні, на РСП «Шувар», найбільшому гуртовому ринку Західного регіону, слива, вже пропонується за ціною 6-10 грн/кг (0,2-0,33 EUR/кг ), на ринку «Нежданий» в Херсонській області, сливу зараз продають по 6-15 грн/кг (0,2-0,49 EUR/кг). На торговому майданчику  ринку «Столичний» у місті Києві, ціни на сливу знизились до 8-10 грн/кг (0,26-0,33 EUR/кг ).

Слід відмітити, що у Польщі сливи сьогодні коштують у 2-2,5 рази дорожче, ніж на українському ринку. За даними «Інфо-Шувар», оптові компанії Польщі сьогодні пропонують сливу за ціною 3-4 zl/кг (0,7-0,95 EUR/кг).

Фахівці «Інфо-Шувар» пояснюють, що зниження цін на сливи у даний період є цілком передбачуваним, у зв’язку із сезонним збільшенням пропозиції на внутрішньому ринку. Також, варто додати, що не дивлячись на численні прогнози зниження врожаю через весняні заморозки, сьогодні слива в Україні коштує майже стільки ж, скільки  в минулому році.

За даними «Інфо-Шувар», Україна завжди була нетто-імпортером сливи, майже весь обсяг імпортної сливи завозиться до країни з ЄС та Молдови.  Щороку, Україна скуповує на зовнішньому ринку 1,5-2,0 тис. тон цієї продукції, крім того, багато сливи потрапляє в країну нелегальним шляхом з Молдови.  Досвід  експорту  української сливи поки що лишається незначним, до 2014 року головним покупцем цієї продукції  виступала Росія, яка протягом сезону купувала близько 100-400 тон сливи. Після введення російського ембарго,  Україна майже припинила експортувати сливи.

info.shuvar.com

Україна

новини

сливи

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити